babbr
b
Locatie: Watersportweg 7 3138 HD Vlaardingen Telefoon 010 - 4753203 (op speeldagen)
35 jarig jubileumfeest JBC Vlaardingen.
In het jaar 2018 werd er door het bestuur besloten om op 23 november 2019 een feest te geven i.v.m. het 35 jarige jubileum van onze vereniging. Er werd een feestcommissie in het leven geroepen die het één en ander vorm moest gaan geven. Deze commissie bestond uit Jan Stad, Aad Bot, Cok en Corrie Harteveld en Wil Vollering. Ten tijde van deze commissie overleed Aad Bot helaas. In ieder geval moesten de overgebleven commissieleden iets bedenken om het feest tot een succes te maken. Iedereen ging aan de slag en tijdens de vergaderingen werd het één en ander naar voren gebracht om die dag tot een feestelijk geheel te maken. We hadden besloten dat er s’ middags om een uur of 4 begonnen zou worden en dat het tot een uur of 9 s’ avonds zou duren. Tijdens die dag werd er besloten om een buffet te organiseren en te zorgen voor entertainment. De commissie hebben ieder voor zich een taak op zich genomen, waaruit we later het één en ander konden kiezen. Het werd Slagerij Wapenaar als cateraar die voor de aankleding en het buffet zou zorgen. We hadden Ocean Entertainment die zou zorgen voor de muziek en andere zaken, zoals oud Hollandse spelen, een goochelaar en een zanger. Voor het eten hadden we gekozen voor een Frans buffet. De muziek bestond uit een drive in show met diskjockey die voor muziek uit de jaren 60, 70 en 80 zou zorgen. Tijdens die dag zou er een goochelaar rondlopen die een combinatie van Magic Mindreading en trucs uitvoerde. Tevens hadden we de zanger Johnny Valentino, die heerlijke evergreens, Hollandse meezingers en inhakers ten gehore zou brengen. Nadat alles was bevestigd werd op vrijdag 22 november opgebouwd. Tijdens de opbouw waren ook Cor, Gerard en Marijke Vollering aanwezig ten einde de puntjes op de i te zetten. Vervolgens om 17.00 uur werd begonnen met de opbouw en werden de Oud Hollandse spelen achterin de hal geplaatst. Dit waren o.a. een sjoelbak, spelkegelbaan, trekbiljart, hoefijzergooien en een visspel. Tijdens de opbouw werden toch nog een aantal zaken opgemerkt welke de dag erna werden verholpen. Op zaterdag 23 november kwamen de eerste gasten om 15.00 uur en om 16.00 uur was de bouledrome vol. Bij binnenkomst kregen de gasten een glaasje bubbels of fris. Nadat de voorzitter het jubileumfeest had geopend werden er eerst nog een aantal personen gehuldigd. Als eerste was dit Els Bruijs die haar 25 jarig jubileum vierde, ten tweede was dit Marco Baas, die geslaagd was voor regionaal wedstrijdleider en als laatste werd het NPC team Vlaardingen 1 gehuldigd daar zij kampioen waren geworden in de vierde klasse. De gehuldigde personen kregen namens het bestuur een bos bloemen uitgereikt. Voorts werd er ook stil gestaan bij het feit dat Aad van Toor als enige al 35 jaar lid is van de JBC Vlaardingen. Hij was in de vorige jaren al als lid van verdienste, erelid en met een koninklijke onderscheiding gehuldigd. Hierna kon het feest beginnen en de disk jockey zette dan ook heerlijke muziek op. Daar er in het midden van de hal een dansvloer was gecreëerd werd er op de muziek gedanst. De zanger Johnny Valentino trad op en binnen no time was iedereen op zijn manier aan het meezingen, inhaken en aan het dansen. Na het eerste optreden was het tijd voor het Franse buffet. De mensen werden per tafel uitgenodigd om naar het buffet te gaan om te genieten van het eten. Volgens de laatste berichten deden ze dit dan ook want het smaakte uitstekend.
Na het eten ging het feest weer door en trad de zanger Johnny Valentino weer op die er wederom weer een waar feest van maakte. Er werd gedanst, meegezongen etc. etc. alles heel gezellig. Ook liep er langs de tafels de man die iedereen verbaasde maakte met zijn trucs, zoals de trucs met de touwtjes en kaarten. Iedereen die er met z’n neus boven op zat kreeg toch niet in de gaten hoe hij het nou deed. Op het programma stond vermeldt dat er om 20.30 uur een “verrassingsact” zou plaatsvinden. Dit vond ook plaats Aad Stofregen vertelde een verhaal over het Jou de Boulen (Petanque). Zoals was te zien had iedereen het geweldig naar zijn zin. Maar ja, aan alles komt een eind dus ook aan dit feest. Bij het verlaten van het feest kregen de gasten nog een aandenken mee, bestaande uit een Toss munt en een pen in een etui. Uiteraard wil ik toch een aantal mensen bedanken, Cok en Corrie Harteveld en Wil Vollering (organisatie); De mensen achter de bar die avond; Cor Vollering, Marijke Vollering en Gerard Vollering, Ria Stofregen, Ellie Sjolema en John van den Brink; Uiteraard Slagerij Wapenaar en Ocean Entertainment. En alle andere mensen die ik vergeten ben. Jan Stad (organisatie)