babbr
b
Locatie:  Watersportweg 7    3138 HD Vlaardingen Telefoon 010 - 4753203  (op speeldagen)
JBC Vlaardingen
JBC Vlaardingen sluit 2018 met een super gevoel af.  Het jaar bracht veel goede dingen voor de Vlaardingse Petanque ( jeu de Boules ) spelers. In diverse competities speelden en spelen ze mee voor de hoofdprijzen. In de huidige competitie, de NPC, staat Vlaardingen 1 op de 1 e  plaats en er moeten gekke dingen gebeuren willen zij niet promoveren naar de 3 e  klasse landelijk. De andere 4 teams staan in andere klassen op verdienstelijke 2 e  en 3 e  plaatsten. Afgelopen jaar zijn er 2 Vlaardingse spelers, Herman de Roo en Ria Bronsema, die in landelijke Kampioenschappen bijzonder hebben gepresteerd. Herman de Roo drong door tot de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap Tête à Tête maar moest daar tenslotte zijn meerdere erkennen aan de latere nr.3. Ria Bronsema werd 3 e  in het NK doubletten, 2 e  in het NK tripletten, 3 e  in het NK Mix en 3 e  in het NK Precisieschieten. Dat is een mooie erelijst in 2018, maar was nog niet het einde. Zij werd in de Dames selectie van de NJBB opgenomen en uitgezonden naar het EK in Frankrijk. Ook daar behaalde zij met haar team een voortreffelijk resultaat. Dit jaar wachten haar o.a. een toernooi in Israel en het WK dames in Cambodja. Waar een Vlaardingse dame allemaal toe in staat is!.                                              Dit kon zij alleen bereiken door doorzettingsvermogen en trainen, trainen, trainen !  Chapeau Ria. Wat zal 2019 ons brengen? Dat ligt voorlopig nog in het duister gehuld en alleen Ria heeft, voor wat haar betreft, een tipje van de sluier op kunnen lichten. Wat gaat er gebeuren met de competitie teams? Als Vlaardingen 1 promoveert naar de landelijke 3 e  klasse, zijn ze daar tegen opgewassen? Moet daar soms versterking in komen, en wil men dat?. Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op hebben, maar waar we wel over na moeten denken. De roep uit de groep NPC’ers om meer training en vooral ook training op spelinzicht en tactiek wordt steeds groter. Hoe meer men bij andere verenigingen komt te spelen, blijkt dat er lastiger banen dan bij ons zijn. Men kan daar niet uit de voeten. Het is jammer dat men er op deze manier achter komt dat we de buitenbanen niet voor niets veranderd hebben. Er ligt nu voor elk wat wils, maar men wil er liever geen gebruik van maken omdat het lastig gooien is. Ook hier ligt dus een gedeelde verantwoordelijkheid. De vereniging zorgt voor de mogelijkheden en de leden moeten/mogen er gebruik van maken. Let wel, als iemand competitie speelt vertegenwoordigt hij/zij wel degelijk JBC Vlaardingen. Ook uit de meer recreatief ingestelde groepen komt steeds meer de vraag naar training. Dat is een goed teken, het Petanque gaat dus aanspreken.  Men wil meer dan zomaar een boule gooien. De Wedstrijdcommissie heeft de vraag gehoord en bezint zich om op korte termijn aan de vraag te gaan voldoen. Zijn er vragen, stel ze gerust en wees ervan bewust dat domme vragen niet bestaan. U stelt de vraag omdat u meer wilt weten over uw sport en uw vereniging JBC Vlaardingen ! De Wedcom ( wedstrijd commissie ) wenst u allen een sportief en prettig boulesjaar toe en ten overvloede nogmaals, wij staan open voor elke vraag en elk idee om de vereniging op een hoger peil te brengen..